Wednesday, June 19, 2013

BIOZONE FOOD PURIFIER

Makanan/Minuman Menurut Pandangan IslamIslam merupakan agama yang sempurna karena menyelesaikan masalah manusia dalam seluruh aspek kehidupannya. Agama Islam memerintahkan pada manusia untuk memperhatikan terhadap apa yang hendak dimakan/diminumnya.Di dalam Al Qur’an, disebutkan beberapa kali kata ‘halal’ yang digabungkan dengan “thayyib(baik)”.


Firman Allah Swt dalam Surah Al Maidah ayat 88:

“Dan makanlah makanan yang halal lagi baik dari apa yang Allah telah rezekikan kepadamu dan bertakwalah kepada Allah yang kamu beriman kepada-Nya”.


Demikian pula dalam Surah An Nahl ayat 114: “Maka makanlah yang halal lagi baik dari rezeki yang telah diberikan Allah kepadamu; dan syukurilah nikmat Allah, jika kamu hanya menyembah kepadaNya.”


Juga dalam Surah Al Baqarah ayat 168: “Hai manusia makanlah dari (makanan) yang halal dan baik yang terdapat di bumi, dan janganlah mengikuti langkah-langkah syaitan. Sungguh, syaitan itu musuh yang nyata bagimu.”


Dan Surah Al Anfal ayat 69: “Maka makanlah dari sebagian rampasan perang yang telah kamu peroleh itu, sebagai makanan yang halal lagi baik, dan bertaqwalah kepada Allah.Sungguh, Allah Maha Pengampun, Maha Penyayang.”


Anda Makan Makanan Beracun Setiap Hari?


Apa yang ada dalam darah dan daging kita ialah apa yang kita makan setiap hari….Tergamak tak anda meracun diri sendiri dan orang orang yang tersayang…sedikit demi sedikit?


Kebanyakan makanan dan minuman yang tersedia sekarang ini mengandungi zat-zat yang dapat membahayakan tubuh manusia seperti: asid boriks, formalin, zat pewarna tekstil, melamin dan penyedap rasa, yang sangat membahayakan tubuh manusia apabila dikonsumsi dalam jangka waktu tertentu.

Dalam jangka waktu lama walau hanya mengkonsumsi dalam jumlah yang sedikit akan terjadi akumulasi (penumpukan) pada otak, hati, lemak dan ginjal. Pemakaian dalam jumlah banyak dapat menyebabkan demam, depresi, kerosakan ginjal, nafsu makan berkurang, gangguan pencernaan, kebodohan, kebingungan, radang kulit, anemia, kejang, pingsan, koma bahkan kematian. Formalin juga sangat berbahaya jika terhirup, mengenai kulit ataupun tertelan. 
Meskipun formalin dikenal sebagai bahan insektisida, kenyataannya disalahgunakan dengan dicampurkan pada bahan makanan dengan tujuan untuk mengawetkan makanan agar tidak lekas membusuk. Akibat yang terhasil dari pengumpulan formalin berupa luka seperti terbakar pada kulit, iritasi pada saluran pernafasan, reaksi alergi dan ancaman penyakit cancer pada manusia.


Mari lihat apa jenis racun yang kita kumpul di dalam badan kita tanpa kita sedari?
Apakah cara penyelesaian terbaik masa kini?-makan makanan organic?....mahalnyer...:(


-basuh bersih bersih guna filtered water?...luaran jer..
-buang kulit ayam?...luaran jer....
 -tak payah makan?..


Choose wisely...BIOZONE FOOD PURIFIER...SELAMAT DAN JIMAT

 
 


Apa dia BIOZONE FOOD PURIFIER ni?
bakar pun xlut tau..cuba bygkan benda ni ade dlm bdn kte...eeee..memg scary...  

  


Jangan sayang duit...sayang kesihatan dan nyawa anda...anak-anak, mak ayah, saudara mara....
 
Dapatkan BIOZONE FOOD PURIFIER anda hari ini!!!
 
 liza
013-9106171 No comments:

Post a Comment