Monday, July 1, 2013

TIPS PENJAGAAN DAN PEMAKAIAN PREMIUM BEAUTIFUL.





DISINI SAYA  KONGSIKAN TIPS PENJAGAAN SET PREMIUM BEAUTIFUL. SESUATU YANG MAHAL TENTU ADA CARA PENJAGAANNYA KAN? JADI, SAYA INGIN KONGSIKAN TIPS UNTUK MENJAGA SET PREMIUM BEAUTIFUL

PANTY DAN BRA


Jangan pakai panty dan bra semasa pakai Premium Beautiful kerana Premium Beautiful akan bertindak sebagai pengganti seluar dalam dan bra kita yang kita biasa pakai hari-hari tu.


Pakai hanya Premium Beautiful untuk mendapat lebih kebaikan FIR (direct contact of FIR fabric dalam Premium Beautiful dengan kulit).


PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL MINIMUM 8 JAM SEHARI

Pakai Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. Tapi kalau lebih dari 8 jam pun sangat digalakkan. Kalau nak cepatkan proses pengecilan/penurunan saiz badan, boleh pakai hingga 20 jam. Tidak ada kesan buruk kalau pakai lebih 8 jam, malah adalah lebih baik.

Minimum 8 jam tu untuk full set yet. Malam boleh pakai waist nipper masa tidur. Kesan memang cepat pada bahagian perut.


KETIKA PERGI KE TANDAS

Untuk kemudahan buka waist nipper sepenuhnya. Lepas tu turunkan long girdle (macam biasa kita buat dengan seluar dalam).


KETIKA HAID/PERIOD

Kalau masa haid/period, boleh pakai seluar dalam/panty, untuk senang pakai tuala wanita (pad).


MINUM SEKURANG-KURANGNYA 8 GELAS AIR KOSONG

Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari semasa pakai Premium Beautiful dan ini memang digalakkan jika tak pakai pun kan. FIR dalam Premium Beautiful memerlukan air yang cukup dalam badan kita untuk bertindak.

Jikalau tiba-tiba terasa pening semasa memakai Premium Beatiful, segeralah minum air.



KRISIS PENYEMBUHAN

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah normal dan sementara. Ini menandakan badan sedang mengeluarkan toksid. Sakit kepala, pening, gatal dan sakit belakang adalah perkara biasa bagi pengguna Premium Beautiful buat kali pertama. Anda perlu bersabar dan teruskan memakainya.


MASA BASUH

Basuh bila perlu. Maknanya kalau anda rasa Premium Beautiful masih bersih dan tidak berbau boleh teruskan pakai. Tapi kalau Premium Beautiful mula berbau atau gatal itu maknanya masa untuk dibasuh sudah tiba!


CARA-CARA MEMBASUH PREMIUM BEAUTIFUL

Basuh Premium Beautiful dengan cucian tangan sahaja. Elakkan memerah/memintal dengan kuat.


Masukkan separuh air bersih dalam baldi dan campur sedikit Premium Beautiful Wash atau apa-apa jenis liquid detergen yang lembut (jangan guna sabun serbuk). Kemudian celup dan basuh Premium Beautiful dengan dengan tangan.


Bilas Premium Beautiful hingga bersih dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan Premium Beautiful menitik dan kering. Boleh juga keringkan Premium Beautiful dengan tuala bersih.
Bila air tidak menitik lagi, boleh sidai Premium Beautiful dalam bilik bawah kipas.

Premium Beautiful akan kering dalam masa 4-6 jam so masa terbaik untuk basuh ialah masa balik dari kerja. Esoknya boleh pakai lagi.




PANTANG LARANG
  • Jangan basuh Premium Beautiful dengan mesin basuh atau memerah dengan kuat.
  • Jangan iron atau dry clean.
  • Jangan jemur di bawah/direct pada cahaya matahari.
  • Jangan basuh dengan sabun serbuk. 

No comments:

Post a Comment