Friday, March 14, 2014

PUNCA KULIT GATAL

Kulit gatal
Urtikaria juga dikenali sebagai kulit gatal dan merah, gatal dan ruam bengkak yang boleh berlaku pada siapa sahaja dan pada mana mana peringkat umur. Kebiasaannya muncul di dalam kelompok yang tiba-tiba dalam pelbagai bentuk serta saiz dan meninggalkan dengan cepat dalam masa hanya beberapa beberapa minit atau beberapa jam.

Punca kulit Gatal-Gatal
Kulit gatal-gatal boleh disebabkan oleh sebarang ubat atau makanan. Makanan paling biasa yang sering menyebabkan masalah kulit gatal termasuklah kacang tanah, badam dan walnut. Selain dari itu, kerang-kerangan seperti ketam, tiram dan udang boleh juga menyebabkan kulit gatal-gatal pada sesetengah orang.Penyelesaian paling tepat untuk masalah gatal2 kulit ni ialah dengan menggunakan SABUN MARINE ESSENCE. cara guna cuma mandi seperti biasa dan kesan boleh dilihat seawal 1 minggu.

Ada sesetengah jenis kulit gatal-gatal boleh dicetuskan tanpa alahan mana-mana. Ia secara umum muncul bila mana sesuatu aktiviti itu meningkatkan suhu badan seperti senaman, mandian panas, tekanan emosi atau demam. Selepas kenaikan suhu badan, apabila badan kita akan sejuk, jenis ini gatal-gatal berlaku.
SABUN MARINE ESSENCE MERUPAKAN PAKAR PENYELESAIAN GATAL-GATAL KULIT OR ECZEMA.. FUNGSI LAIN MARINE ESSENCE BEAUTY BAR IALAH :

**mencerahkan badan
**mencerahkan ketiak hitam
**cerahkan celah-celah peha
**ratakan warna kulit
**rawat kulit kusam
**kulit gatal-gatal
**kulit kering
**kulit mengelupas
**hilangkan parut jerawat di badan
**rawat ruam di leher dan di punggung baby
**eczema
sesuai untuk semua..Contact liza untuk dapatkan special price sempena bulan MAC ini!

liza
011-25230786

2 comments: