Monday, October 5, 2015

SCOLIOSIS : Rawat dengan PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


Apa itu Scoliosis? Ia adalah masalah tulang belakang yang bengkok atau senget. Biasanya terjadi kepada kaum perempuan. betul ke??? Mempunyai tulang belakang yang bengkok boleh membuatkan seseorang hilang keyakinan diri. Rasa malu nak tampil depan orang ramai.


Boleh dikatakan semua orang pernah sakit belakang terutama di bahagian pinggang, sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Dianggarkan 80 peratus orang pernah mengalami sakit belakang yang menyebabkan kerja dan aktiviti harian terganggu. Sakit belakang juga antara punca utama ketidakupayaan bekerja dan penyumbang besar kepada pengambilan cuti sakit.


Sakit belakang menduduki tangga kedua dalam masalah neurologikal (sistem saraf), kata Pakar Bedah Tulang Belakang, Dr Siow Yew Siong. Sakit belakang menandakan ada yang tidak kena dengan saraf kita. Saraf sihat sepatutnya bergerak bebas di dalam badan bagi memastikan bekalan darah, pertukaran cecair badan dan khasiat makanan berlaku dengan sempurna.

Antara faktor penyumbang kepada masalah sakit belakang ialah postur (kedudukan) badan yang tidak betul, melakukan aktiviti di luar kebiasaan dan mengamalkan gaya hidup tidak aktif. Malah, terlalu banyak rehat juga boleh menyebabkan kita mengalami sakit belakang kerana badan manusia dicipta untuk kita bergerak aktif; bukan berehat santai sepanjang masa.


Oleh itu, saya memang sarankan kawan-kawan dan pembaca blog ni supaya memakai Bengkung Moden Premium Beautiful untuk menyokong tulang belakang.. lelaki dan perempuan semuanya boleh pakai.. Saya dapat tahu pasal Scoliosis ni pun selepas menerima panggilan daripada seorang ayah yang ingin mebeli bengkung Premium Beautiful untuk anak perempuannya yang menghidap Scoliosis ini..

contoh tulang belakang bengkokbengkung moden PREMIUM BEAUTIFUL

Gambar diatas merupakan gambar bengkung moden premium beautiful..ia Mempunyai tujuh batang keluli  Memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.. kainnya yang tidak keras, malah selesa dengan kuasa regangan 360', anda bebas bergerak dan tidak seperti robot..

contact saya terutamanya yang berada di kawasan IPOH, perak untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan bengkung moden premium beautiful ni..
your PREMIUM BEAUTIFUL Expert,
LEEZA
011-25230786

No comments:

Post a Comment